top of page

חדשות

הקונגרס ה-18 למדעי היהדות

11.8.22

שמחתי להציג את הפרויקט של המרכז הוירטואלי לתולדות הפרופסיות הרפואית והמשפטית, בקונגרס ה-18 למדעי היהדות, שהתקיים באוניברסיטה העברית בירושלים.

הקונגרס ה-18 למדעי היהדות

הכנס השנתי של האגודה למשפט וחברה 2022

3.6.22

אתמול (2.6) התקיים במרכז האקדמי פרס הכנס השנתי של האגודה למשפט וחברה. בכנס השתתפו כ-150 מציגים, בעשרות רבות של הרצאות מרתקות ומגוונות. גאה לעמוד בראש ועדת ההיגוי והוועדה המארגנת, לצד עמיתים וחברים שעמלו יומם וליל על ארגון הכנס. 

הכנס השנתי של האגודה למשפט וחברה 2022

אירוע ההשקה לגיליון החדש של כתב העת המחודש "הפרקליט"

18.5.22

שמחתי להשתתף באירוע ההשקה לגיליון החדש של כתב העת המחודש "הפרקליט". הערב (17.5.22) התקיים בבית הפרקליט בתל-אביב כנס השקה לכתב העת הוותיק, אשר הופעתו הופסקה במשך מספר שנים. "הפרקליט" הוא כתב העת הוותיק ביותר מבין כתבי העת המשפטיים, ובחזרתו לפעילות יש משום צדק היסטורי. באירוע נכחו יו"ר לשכת עוה"ד, עו"ד אבי חימי; פרופ' יורם רבין, נשיא המכללה למנהל המשמש גם יו"ר המערכת; עו"ד ענת מיסד כנען, הסניגורית הציבורית הארצית; עו"ד יניב ואקי ועו"ד אלון רודס - העורכים; סטודנטים -חברי המערכת ועוד. שמחתי לא פחות כי מאמרי (עם ד"ר בועז שנור), העוסק בהצדקות למדי משפט, פורסם בגיליון השקה מיוחד זה. יישר כח לעוסקים במלאכה.

אירוע ההשקה לגיליון החדש של כתב העת המחודש "הפרקליט"

עורכות הדין הראשונות בארץ ישראל

9.3.22

במסגרת אירועי יום האישה הבינלאומי, המכון לחקר הפרופסיות אירח את אירועי יום האשה הבינלאומי במרכז האקדמי פרס, בהרצאתו של פרופ' כתבן אודות עורכות הדין הראשונות בארץ-ישראל. 

עורכות הדין הראשונות בארץ ישראל

להיות אשת פרופסיה

9.3.22


לכבוד יום האישה הבינלאומי המכון לחקר הפרופסיות במרכז האקדמי פרס משיק תערוכה חדשה: "להיות אשת פרופסיה". 


בשלהי התקופה העות'מאנית ובימי המנדט הבריטי על ארץ-ישראל, החלו נשים להשתלב בפרופסיות השונות: רפואה, משפט, סיעוד, אדריכלות, ראיית חשבון ועוד. בחלק מאותן פרופסיות היה על הראשונות להילחם על "כרטיס הכניסה". קרי, על הזכות לשמש פרופסיונלית באותו תחום עיסוק. כך, רוזה גינצברג ניהלה מאבק ממושך על הזכות לשמש עורכת דין. עדה גלר על זכותה לשמש רואת חשבון.


תערוכה זו פותחת צוהר, באמצעות מסמכים, ספרים וחפצים, לעולמן של אותן ראשונות. לתרומתן הרבה לעיצוב אותן פרופסיות. לנחישותן וללמדנותן.


במיוחד, עולה מבין מוצגי התערוכה, כי אותן נשים עסקו בפעילות התנדבותית בארגוני נשים. פעילות זו נועדה למען הציבור הרחב, למען נשים אחרות, ובכלל זה נשות הפרופסיות.


ללא ספק – הראשונות סללו את הדרך לבאות אחריהן. תערוכה זו היא אות הערכה והוקרה לפועלן. 

להיות אשת פרופסיה
bottom of page